"Śniadanie"
Zrobiło się zimno, więc warto jeść ciepłe śniadania. Potrawa, którą chcę zaprezentować, idealnie nadaje się do celebrowania sobotniego lub niedzielnego porannego posiłku.
Potrzebna nam będzie:
Chałka, 5 całych jajek, 2 żółtka, 2 i pół szklanki mleka, 1/3 szklanki miodu, 1 i 1/2 łyżeczki wanilii, 2 łyżeczki skórki pomarańczowej, 1/2 łyżeczki soli, rodzynki.
Chałkę pokroić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać rodzynkami.
Pozostałe składniki roztrzepać, by powstał jednolity sos, którym polać chałkę .
Lekko ugnieść, i poczekać 15 min, by kromki nasiąkły.
Rozgrzać piekarnik do 175 st. i piec ok. 60 min.
Podawać z plastrami bekonu polanego syropem klonowym i upieczonego na ruszcie w temp. 200 st.
Wygląda smakowicie:) pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńMiło mi że się Pani odezwała! Serdecznie pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWow, ale to chyba dosyć pracowite:-) Wygląda pysznie!pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPracowite, ale bardzo smaczne!
OdpowiedzUsuń